Възглавницата – удобна и красива. Нашият неизменен аксесоар за сън и декорация

Без значение дали възглавниците се намират в нашите спални или дневни, те са неизменна част от декора и уюта на дома. Моделите и вариантите са много и най -различни по своята форма, материал и цвят. Всеки може да избира съвсем индивидуално според своите предпочитания, като комфорт и домашен декор.

Спалното бельо и възглавниците формират до голяма степен комфорта и декора в една стая. Според своето предназначение възглавниците могат да се използват в спалното помещение и в дневната стая. Декоративните възглавници, подбрани с интересни форми и цветове могат да бъдат неизменна част от аурата на вашата стая. Спалите възглавници могат да подобрят вашия сън, благодарение на различните материали, от които са изработени. Мемори пяната и анатомичната форма например, позволяват на главата и врата да заемат правилна форма и позиция по време на сън. Това значително намалява схващанията и изкривяванията на вашето тяло.

Изборът на най-добрата възглавница за сън определено е трудна задача. Тя трябва да бъде максимално комфортна и изработена от предпочитания от вас пълнеж. Вариантите тук определено са много и разнообразни. Лесно можете да намерите пухени, латексови, дунапренени или с мемори пяна. Те могат да бъдат меки, плътни и твърди, в зависимост от процентното съдържание на различните материали, които служат за пълнеж. Избирайки някой от различните пълнежи, съблюдавайте дали не сте алергични към някой от използваните материали.

Смята се, че пухените възглавници, които са изработени от птичи пера са в състояние да издържат най-дълго време, без да променят своята форма.

Вълнените и копринените възглавници също са доста популярни, но те се използват предимно като декоративен аспект в интериора. Копринените възглавници засилват усещането за лукс и красота, благодарение на деликатна и фина коприна, от която са изработени. Често могат да бъдат забелязани и възглавници и калъфки изработени от сатен, но тяхното предназначени е предимно за елемент от спалното бельо.

Често пъти, особено при възглавниците използвани за декорация може да се забележат красиви орнаменти и форми изработени чрез фина бродерия.

В миналото първоначално възглавници са използвали богатите особи в Азия, по-късно те били пренесени и в древен Египет. Днес, многообразието от възглавници е огромно и ние като потребители можем да избираме според своите лични критерии и предпочитания. Най–често възглавници се избират според техните:

  • размер
  • форма ( квадратна, правоъгълна или с по-нестандартна форма)
  • форма, която заема тялото ни по време на сън ( настрани, по гръб или по корем)
  • според нашите здравословни проблеми
  • пълнеж
  • цвят

 

Каква трябва да бъде избраната от нас възглавница за сън?

Преди всичко много удобна и подвижна, да бъде добра опора за гръбнака ви,  устойчива на прахови акари и изработена от хипоалергенни материали, ако страдате от алергия. В случай, че ви предстои дълго пътуване можете да си вземете удобна и много комфортна възглавница за път. Тя се поставя на раменете и придържа врата изправен.

Освен възглавници предназначени за сън на пазара можем да открием още декоративни възглавници, възглавници за бебета ( и такива, които се поставят странично по- дължината на тялото, за да държат бебето обърнато на една страна), възглавници за кърмене, декоративни възглавници и други.

 

 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/xn80adbc/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044