Добрите възглавници осигуряват спокоен сън

ВъзглавнициАко не се радвате на добър сън през нощта и се събуждате с болки във врата, може да се почувствате много по-добре, ако просто смените възглавницата си. Подходящата такава може да помогне за предотвратяване на главоболие, скованост и болки в областта на шията.

Има специални възглавници, които облекчават съня като не допускат изкривяване на шията, докато сте в легнало положение и са превантивна мярка срещу гръбначни изкривявания. Ако имате алергия към определени материи, ще трябва да бъдете внимателни с възглавниците от коприна, памук или латекс. Вместо това се доверете на противоалергичните възглавници.

Спането в добра стойка ще предотврати изкривяването на врата и сковаващите болки в гърба. Това е много важно, тъй като човек прекарва средно около една трета от живота си, докато спи. Има няколко различни видове подходящи възглавници.

Шийните възглавници помагат главата да бъде в подходящ наклон и осигуряват необходимата опора за шийните прешлени, за да се предотврати изкривяването им. Най-честите симптоми за това включват схванат врат, главоболие, болки в рамото и скованост или изтръпване на ръцете. Ако спите на една страна, трябва да знаете, че е важно да се запълни пространството между главата и леглото, за да може гръбначният стълб да се поддържа в изправено положение. Ако възглавниците, на които спите са прекалено тънки или дебели, гръбначният стълб няма да бъде изправен и това ще доведе до проблеми в бъдеще. Ако обичате да лежите по гръб, полезно за вас ще бъде да използвате възглавници с контур. Това спомага за поддържане на нормалната крива, която трябва да съществува в областта на шията.

Удобните възглавници се предлагат в най-различни форми и размери. Важно е да изберете тези, които ще ви пасват най-добре. Днес производителите улесняват избора като предлагат регулируеми възглавници. Надуваемите са изработени така, че да използват въздушните клетки, за да се контролира количеството въздух във възглавницата. Интересно решение са и водните възглавници, които съдържат вода по средата.
Възползвайте се от голямото разнообразие от възглавници на пазара и изберете най-добрите за своите нужди. Така ще се радвате на спокоен сън и ще се събуждате отпочинали и свежи. Какъв по-прекрасен старт на деня ?!

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/xn80adbc/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1044